Kirjoittelin tuolla alkuvuodesta aloittelevani kummitytön kahviastiastoa ja olen edennyt siinä erittäin hitaasti, mutta kyllä se tänä keväänä valmistuu. Tänä iltana tein kahta eri työvaihetta, koska olen edennyt järjestyksessä kahvikupit, asetit, leipälautaset ja niitäkään en ole välttämättä saanut kaikkia kuutta osaa illan aikana maalattua ihan kädestänikin jothuvista seikoista.

Tässä oikeastaan kaikki vaiheet näkyvissä, sillä kahvikuppi on taysin valmis, asetissa on kultaus tehty muttei poltettu ja leipälautanen on vasta ensimmäisen värin jälkeen poltettuna.

Tässä näkyy kupin kultaus paremmin

Tässä kuvassa näkyy se miten tuo kuviointi tehdään eli musta väri levitetään tuon ruusunpurppuran päälle ja sitten laitetaan elmukelmua, jolla otetaan liika väri pois. Unohdin kuvata tämän vaiheen ja olin jo pakannut lautaset kuljetusta varten ja kävin pikaisesti eteisen lattialla sitten kuvaamassa tämän. Kelmu voidaan pitää astian päällä kuljetuksen ajan ja saadaan siten värit paremmin säilymään sotkeentumatta ja vasta opistolla poistan kelmun ja puhdistan reunat ja laitan polttoon. Otin tänään ajan kuinka kauan menee neljän leipälautasen maalaamisessa ja kelmuttamisessa ja sen perusteella hiukan laskeskelin aikaa, joka koko astiaston maalaamiseen menee eli jos laskuttasin tilaajaa työajan ja tarvikekiden hinnan perusteella tulisi astiastolle sen verran kova hinta, etten ilkeäisi sitä edes pyytää, sillä työaikaa menee pitkälti toistakymmentä tuntia. Toisaalta voisin käyttää laskutusperusteena tarvikkeet + työhön käytetyn ajan osuus kurssimaksusta (103€) ja se jäisi sentään jonkin verran edullisemmaksi, mutta täytyy nyt miettiä mitä tuosta ilkeää pyytää.